Değerli Üyemiz,
Bilindiği üzere; Gelir İdaresi Başkanlığı Defter Beyan Sistemine yönelik olarak V.U.K tebliğ taslağını web sayfasında görüşleri almak üzere yayınlanmıştır. Söz konusu taslağın 5. maddesinde mükelleflerin şifreleri kendileri alabileceği ifade edilmektedir. Bu hususta 3568 sayılı Yasa uyarınca ruhsat sahibi meslek mensuplarından başkasına şifre verilmesi durumunda defter tutma hizmetlerinin ruhsat sahibi olmayan kişilerce icra edilebilmesinin önünü açmaktadır. Bu durum ise mesleki menfaatlerimiz ile çelişmektedir.
Mezkur taslak hakkında, 01.12.2017 tarihine kadar smutlu@gelirler.gov.tr adresine görüş bildirilebileceği belirtilmiştir. Bu konuda gerek Odamız nezdinde, gerek TÜRMOB nezdinde ilgili bürokratlar ile iletişime geçilmiştir.
Meslek menfaati ile uyuşmayan söz konusu durum hakkında müspet tepkinin yoğunlaştırılması amacıyla, siz değerli üyelerimizin de yukarıda belirttiğimiz adrese görüşlerinizi bildirmeniz büyük önem arzetmektedir.
Saygılarımızla